Implantologija

Napretkom stomatoloskih materijala,do sad nezamenjivi mostovi i proteze polako odlaze u istoriju! Danas implanti potpuno zauzimaju njihovo mesto i postaju neizostavan elemenat savremenih zubnih rekonstrukcija.

Broj pacijenata koji se odlucuju pre za zubne implante nego za krunice i proteze poslednjih godina znatno se povecao.Savremeni zubni implanti,kakvi se koriste u nasoj ordinaciji,sacinjeni su od biokompatibilnih materijala poslednje generacije,koji se vec duzi niz godina uspesno koriste u raznim granama medicine. Posto organizam ovakve materijale ne prepoznaje kao strano telo, uspeh prihvatanja ovakvih implantata krece se u rasponu od 96-97%.

Ugradjivanje implanata

U nasoj ordinaciji,uz svaki ugradjeni implantat dobijate zvanicni sertifikat o poreklu i kvalitetu ugradjenog implantata kao i visegodisnju garanciju.

Procedura ugradnje implanta:

Pre same ugradnje implantata,potrebno je uraditi rendgenski snimak i intraoralni pregled da bi se utvrdilo stanje i kvalitet raspolozive kosti i okolnog tkiva. Sama pocedura ugradnje zubnog implanta izvodi se u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolna.

Nakon izvrsene ugradnje,potrebno je da prodje 3-6 meseci da bi implantat srastao za vilicnu kost.Nakon tog perioda pacijent ponovo dolazi u ordinaciju posle cega se na njemu pravi definitivni protetski rad.

Mini implanti

Mini implanti su svi implanti ciji je promer manji od 2.8mm.Predstavljaju pravu revoluciju u implantologiji jer su omogucili da se pacijentima koji nemaju mogucnosti, zbog velikog gubitka kosti,za ugradnjom konvencijonalnih implanta,obezbedi odlicno resenje za stabilizaciju proteza.Njihovom ugradnjom postize se i do 80% bolja stabilizacija proteze.

Mini implanti

Preduslov za njihovo postavljane je minimum od 4 implanta u donjoj i minimum od 6 implanta u gornjoj vilici simetricno rasporedjenih.

Prednosti implanta u odnosu na most

Zašto brusiti zdrave zube???!!!