Izbeljivanje zuba

Beljenje zuba lampom

Polučasovna procedura koja odmah daje rezultate i posle koje ne možete sakriti zadovoljstvo osmeha. Dugo je beljenje smatrano štetnom metodom, međutim, ZOOM system, koji se koristi u našoj ordinaciji, podrazumeva bezbednu proceduru kontrolisanu od strane stomatologa.

Sistem se zasniva na primeni vodonik peroksida u gelu, koji se nanosi na zube i specijalne UV lampe. Lampa ima specifičnu tlasnu dužine koja ne zagreva i ne oštećuje zube i služi da ubrza proces bezbolnog beljenja na 30 minuta, a sam gel sadrži fluor koji koristizubima.

Pre tretmana se odredi zatečena boja zuba pacijenta, zatim se specijanom masom zaštite desni pacijenta i aplikuje gel. Nakon 30-tak minuta tretiranja lampom vaši zubi postaju, u zavisnosti od mnogih individualnih faktora, 2-4 nijanse svetliji. Ova nova nijansa nije prenaglašena i zubi nisu neprirodno kredasto-bele boje, već potičući od vaše nijanse, dobijaju prirodnu belinu i sjaj. Trajnost vaše nove nijanse je od 2 – 5 godina.


Kucno beljenje zuba

Za kucno izbeljivanje zuba koristimo americki preparat Opalescence. To je preparat koji sadrži karbamid peroksid u niskim koncentracijama 10-15%. Postupak se sastoji u sledećem: u ordinaciji se uzme otisak na osnovu kog se izradi kalup (tray) i pacijent nosi preparat u toku noći.

Kućno beljenje zuba

Proces traje 7-10 dana, efekat 3 godine nakon čega je potrebno obnoviti postupak radi održavanja postignutih rezultata.


Beljenje avitalnih zuba

Avitalni - mrtvi zubi Avitalni ili tzv. “mrtvi zubi”, su oni kojima je izvađen živac iz kanala korena. Vremenom takvi zubi menjaju boju i postaju primetno tamniji od okolnih “živih” zuba. Procedura izbeljivanja ovih zuba traje tokom više dana i u najvećem broju slučajeva moguće je povratiti zubu staru boju i stari sjaj.