Opšta stomatologija

Kompozitni ispun (bele plombe)

Bele plombe odnosno plombe koje imitiraju boju zuba predstavljaju pouzdane materijale na koje možemo da se oslonimo a da pacijentu pružimo i lepotu i dugotrajnost. Neprestani rad na usavršavanju i razvoju novih estetskih (belih) plombi je gotovo u potpunosti potisnuo iz upotrebe takozvane crne odnosno amalgamske plombe.

Bele plombe

Preparacija kaviteta i postavljanje ispuna predstavlja jednu od najčešćih medicinskih intervencija, a razlog je velika rasprostranjenost karijesa. Proces se sastoji od uklanjanja karioznog zubnog tkiva mašinskim zubnim instrumentima, nakon toga postavljanjanja u kavitet adekvatnog ispuna.Dugotrajnost ovakvih ispuna u velikoj meri zavisi od kvaliteta materijala,pravilno izvedene tehnike postavljanja plombe kao i kvaliteta zuba.Nije svaka bela plomba ista.U nasoj ordinaciji koriste se samo materijali vodecih svetskih prizvodjaca pa iz tih razloga smo u mogucnosti da vam damo visegodisnju garanciju.

Lecenje kanala korena zuba

Kad kvar stigne do zivca,zub salje organizmu signal u obliku bola.Jedini nacin da se takav zub sacuva jeste da se podvrgne endodontskom tretmanu poznatijem kao “vadjenje zivca”.Zbog savremene aparature u mogucnosti smo da vam endodontski tretman sprovedemo potpuno bezbolno.Kvalitetno i pravilno odradjeno lecenje glavni je preduslov za dugotrajnost zuba.