Ortodoncija

Savršen osmeh!

Bez obzira na Vaše godine, ortodoncija Vam može pomoći!

Put do savršenog osmeha uz pomoć ortodontskog tretmana je dug, ali je definitivno vredan truda i strpljenja.

Neki od simptoma koji govore da vam je potreban ortodontski tretman: promenjen položaj zuba, pojava teskobe u zubnom nizu, malokluzija i nepravilan zagrižaj itd. To su sve česti uzročnici nastanka karijesa, parodontalnih oboljenja, kompromitovane ishrane, govora, a i veliki su estetski nedostaci… Tako da ih je potrebno sve otkloniti, a ortodoncija će vam pomoći da to i uradite.

ortodoncija

Najviše što možete da učinite za zdravlje Vaše usne šupljine i zdravlje usne šupljine Vašeg deteta su zdravi zubi, u pravilnom položaju! To će te postići kvalitetnim ortodontskim tretmanom. Rezultat je fantastičan, a estetski efekat je fenomenalan. To jedan od glavnih razloga zbog kojeg se pacijenti opredeljuju za ortodontski tretman.

Kada je potrebno primeniti ortodontski tretman?

Imajući u vidu da se vilice dece i tinejdžera još uvek razvijaju, zubi lakše pomeraju, ortodontski tretmani rađeni u ovim uzrastima su utoliko jednostavniji. Preporučljivo je da se sa ispravljanjem zuba počne još u dečjem uzrastu, nakon nicanja prvih stalnih molara i sekutića (stalni zubi), kada je evaluacija (pa i sama terapija) ortodontskih problema ujedno i najjednostavnija. Rano započet tretman reguliše rast vilica i zuba, obezbeđuje prostor za stalne zube čime su izbegnute kasnije eventualne ekstrakcije stalnih zuba, eliminiše probleme u ishrani i govoru. Drugim rečima, rani tretmani značajno olakšavaju kasnije korekcije.

Naravno, uz pomoć ortodontskog zbrinjavanja podjednako efikasno mogu prosperirati i odrasli pacijenti uz eventualne prethodne parodontološke ili hirurške pripreme.

Prva poseta stomatologu

Prilikom Vaše prve posete, kroz prijatan razgovor i pružanje osnovnih informacija, upoznajemo Vas odnosno Vaše dete sa mogućnostima ortodontskog zbrinjavanja. Na osnovu kliničkog pregleda i dodatnih rtg analiza, sa Vama diskutujemo o problemu i potencijalnim opcijama tretmana koje bi odgovarale Vašim zdravstvenim i estetskim potrebama.

Duzina trajanja tretmana

U većini slučajeva tretman traje od 1 do 3 godine, u zavisnosti od starosti pacijenta, brzine rasta lica i vilica ili ozbiljnosti problema, dok rani tretmani traju kraće – od nekoliko do šest meseci.

Tokom trajanja ortodontskog tretmana na Vama je da pratite naše instrukcije, održavate oralnuhigijenu i pravilnu ishranu, uz obavezne periodične kontrolne posete. Na nama je da Vam obezbedimo zdrav osmeh kakav ste oduvek želeli!